Русия не смята да прекратява огъня в Украйна, поне на този етап. Това заяви президентът Владимир Путин в Астана, където беше за срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество. Според него условие за прекратяване на огъня е Киев да предложи „необратими“ отстъпки.

Припомняме, че миналия месец Путин заяви, че Русия ще сложи край на войната в Украйна, само ако Украйна се откаже от амбициите си за влизане в НАТО и отстъпи цялата територия на четири провинции, за които претендира Москва.

Тогава Киев отхвърли тези идеи и ги определи като равносилни на капитулация. Сега Путин добави, че ще изчака резултата от американските президентски избори, за да види какви са „нагласите и предпочитанията на бъдещата администрация“, предава нова.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space