Според нас само с единство може да се постигне справедлив мир в Украйна, заяви днес говорител на Европейската комисия по повод пътуването на унгарския премиер Виктор Орбан до Москва.

Той уточни, че този ход не е бил съгласуван и Орбан не е упълномощен в случая да представлява ЕС, макар неговата страна да пое председателството на Съвета на ЕС на 1 юли.

Всички в ЕС искаме мир. Обсъждането на решение изисква участието на Украйна. Най-доброто решение е руските войски да се изтеглят от Украйна. Председателството не представлява ЕС във външните отношения, добави говорителят, пише БТА.

Европейската политика е много ясна и е подкрепена от всички европейски институции. Посещението на Орбан в Москва поставя под въпрос пътуването на ЕК до Будапеща, което беше насрочено за есента. То подкопава европейското единство и не цели постигането на мир, обобщи говорителят.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space