В съдебно заседание днес бяха прочетени свидетелските показания на четирима свидетели по делото на Борислав и Валентин Динкови. Искането беше направено от техния защитник, адвокат Светлана Званчева.

Днес съдът не уважи искането на защитата на Борислав и Валентин Динкови за промяна на мярката за неотклонение. Те са обвинени в лично укривателство и подпомагане на Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на Димитър Малинов от пловдивското село Цалапица.

Първият свидетел, чиито показания бяха прочетени, беше Георги Илиянов – приятел на починалия Димитър Малинов от Цалапица. „Митко употребяваше наркотици, рядко трева, по-често амфетамин. Един от дилърите му беше Рангел. Рангел е продавал основно амфети. По принцип той е заядлив и лесно се пали“, казва Георги Илиянов.

„На 27 юли чух Рангел за последно, когато разбрах, че момчето е мъртво и внукът ми е замесен. Питах Рангел какво е станало, той ми отвърна: „Каквото е станало – станало, няма връщане назад“, казва Димитринка Бизюрева, баба на Рангел.

banner

„Във фейсбук група видях, че пише, че е намерен трупът на Митко и Рангел е замесен. Казах му да хваща самолета и да се предава, ако е истина. Той ми отвърна, че няма да го направи. Изключи си телефона и това бе последният път, когато се чухме“, сочат показанията на бащата на Рангел – Иван Бизюрев.

Бяха прочетени показанията и на близка позната на Валентин Динков. „Валентин мога да опиша като спокоен човек. Никога не съм го виждала да се кара или да се заяжда с някого, нито да избухва“, сочат показанията.

Делото на близнаците ще продължи на 10 септември от 09:30 часа.

Смъртта на 24-годишния Димитър Малинов е настъпила в резултат на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли около 22:30 часа. Тялото му е намерено заровено на около километър от мястото, на което за последно е бил видян./БТА

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space