Общинският съвет прие днес напълно единодушно разпределението за неизползваните седалки от стадион „Христо Ботев“.

Към предварително заявената бройка бяха добавени още 300 седалки за нуждите на местния Спартак, като предложението бе направено от заместник-кмета по спорт и младежки дейности Николай Бухалов.

Резултатите от гласуването: 39 гласа „ЗА“, 0 „против“ и 0 „въздържали се“.

Според получените заявления желание за ползване на седалките има от:

banner

ПФК “Ботев“ Пловдив АД – 3000 броя черни и жълти седалки за спортната база в “Коматево“ и 500 броя за тенис клуб “Локомотив“ – Пловдив за комплекса на Гребната база.

3000 броя – червени и черни искат от ПФК “Локомотив Пловдив 1926″ АД за тренировъчния комплекс за детско-юношеската база в район “Тракия“ и за помощното игрище на “Лаута“.

3000 броя жълти седалки искат от ПФК “Марица 1921″ АД, които ще бъдат поставени на стадиона на отбора, а 1100 броя черни и жълти искат от ПФК “Спартак 1947″ АД, които ще се поставят на тренировъчния комплекс, плюс още 300 седалки за гостуващия сектор.

Седалките ще бъдат предоставени с договор за заем, като към момента те се съхраняват на стадион “Христо Ботев“. Седалките бяха закупени още през 2013 година, но при продължаването на строежа на „Колежа“ през изминалите две години те вече не отговаряха на съвременните изисквания на УЕФА за стадион от четвърта категория и затова общината отпусна още 3,2 млн. лева за нови 18 700 седалки.

Седалките влизат също и в употреба на общинската политика по отношение на физическото възпитание и спорт.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space