В следващите дни, до средата на предстоящата седмица, времето ще е откровено горещо. Облачността ще е минимална, главно лека, следобедна с много слънце. Температурите ще се повишават. Ако в неделя термометрите се движат между 32 и 37 градуса, то в понеделник-вторник стойностите ще са с градус-два нагоре. Вятърът в този период ще е от изток-североизток с умерени пориви.

Неустойчивост се очертава около средата на следващата седмица. В сряда има изгледи за строго локални гръмотевични процеси с кратък следобеден валеж.

Колебанията в температурите ще са минимални – ще остане усещането за жега и задух. Дневните показания на термометрите ще достигат около 40 градуса в обичайно горещите точки на страната.

По крайбрежието ситуацията ще е сходна. Горещо време с температури в хода на следващата седмица до 33-34 градуса. Водата – около 25-26. Слънчево с минимална облачност. Вятър – преобладаващо изток-североизточен. Средносрочната тенденция е морето да е относително спокойно./nova

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space