Заради периода с високи дневни температури пловдивската екоинспекция е изпратила писмени предписания на кметовете на Пловдив, Асеновград и Карлово за засилване на противопожарните мерки в регионалните депа за битови отпадъци.

В писмото си до общинските администрации директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите Ивайло Йотков призовава за стриктно спазване на мерките, условията и правилата за пожарна безопасност, разписани в издадените им комплексни разрешителни по реда на Закона за опазване на околната среда, както и изискванията, определени в наредбите към Закона за управление на отпадъците.

Кметовете трябва да засилят охраната на депата и районите около тях. Трябва да осигурят и достатъчно количество земна маса, за да може непосредствено след приключване на депонирането на отпадъците в края на работния ден да се осъществява запръстяване.

Другата препоръка на екоинспекцията, за да не се стига до аварийни ситуации, е производствените отпадъчни води, които се събират в специални басейни, да се използват регулярно за оросяване на отпадъците. Трябва да се следи стриктно и за спазването на забраната за тютюнопушене./бнр

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space