Председателят на Българския фармацевтичен съюз Димитър Маринов предупреди, че някой се опитва да саботира договарянето между аптеките и Националната здравноосигурителна каса.

Въпреки това, днес представители на Съюза са имали конструктивен диалог с екипа на Касата. Разгледани са били различни варианти за плащане на предписаните и отпуснати лекарствени продукти по Здравна каса, като са били предоставени още по-детайлни данни.

Пред „Хоризонт“ Маринов изрази надежда, че ще бъде намерено справедливо решение и за Касата, и за аптеките.

„Въпреки че някой се опитва да саботира договарянето чрез качения за публично обсъждане на сайта на Министерство на здравеопазването законопроект за промяна в Закона за здравното осигуряване, в който се предвижда, че ако не се постигне договаряне между Фармацевтичния съюз и Здравната каса, на практика Касата въвежда собствен договор, защото, на практика, ако този текст влезе в сила, договаряне няма да има“.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space