Районният съд в Пловдив остави в ареста близнаците Динкови, обвинени в лично укривателство при убийството на Димитър Малинов от Цалапица.

Почти една година след престъплението все още не е ясно кой е нанесъл фаталните за жертвата удари. Близки и роднини на Митко днес отново протестираха пред Съдебната палата с искане делото на братята Борислав и Валентин да бъде обединено с това за убийството, по което обвиняем е Рангел Бизюрев и то да завърши със справедливи присъди.

И днес, както преди всяко съдебно заседание, близките на Димитър Малинов организираха протест пред сградата на съда с настояване за справедливост. Напрежението ескалира и по време на почивката, дадена от съдията.

Днес в залата бе представена психологическата оценка на подсъдимия Борислав Динков. Експертите го определят като особено опасен и способен да извърши друго престъпление. Затова и съдът не взе под внимание молбата на близнаците да бъдат пуснати с по-лека мярка. Въпреки че според събраните данни от разследването по двамата не са открити следи от борба и наранявания, за роднините на Митко те са съучастници в извършеното престъпление.

banner

„Не може да влачиш труп, да копаш и да си укривател. Щом не е звъннал на 112, значи си съучастник. Според нас поне е така“, казва Христина Иванова – роднина на Димитър Малинов.

„Това е организирана престъпна група. Трима човека участват в заравянето му. Има и човек, който е отишъл да помага докато товарят тялото – четвъртият човек. Тепърва ще разберем дали няма и други участници“, допълва Атанаска Бакалова – майка на убития Димитър Малинов.

Прокуратурата все още не разполага с достатъчно доказателства, за да промени обвинението на братята Динкови в по-тежко.

„Твърди се, че има оглед на веществени доказателства и разговор между Бизюрев и подсъдимите братя Динкови. Надявам се Окръжен съд да ни ги предостави и ще се запознаем с тях и ще ги анализираме на по-късен етап“, каза Димитър Костов – наблюдаващ прокурор.

Днес показания пред съда трябваше да дадат бабата и бащата на Рангел Бизюрев. Те не дойдоха и затова бяха прочетени разпитите им, направени в досъдебното производство. Бяха прочетени и показанията на свидетел, който твърди, че Митко употребявал наркотици, главно амфетамини, а Рангел Бизюрев му ги осигурявал.

Следващото заседание по делото срещу братята Динкови е на 10 септември. Очаква се тогава процесът срещу тях да приключи.bnt

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space