Украйна отрече да е замесена в смъртта на Даря Дугина на фона на опасенията, че атентатът с кола бомба повишава залозите във войната Русия-Украина. Това стана ясно от главния съветник на украинския президент Володимир Зеленски – Михайло Подоляк, предаде „Гардиън“. 

В телевизионно изявление Подоляк съобщи, че Киев не е замесен в смъртта на дъщерята на довереното лице на Владимир Путин – философът и общественик Александър Дугин. „Потвърждавам, че Украйна, разбира се, няма нищо общо с това, защото ние не сме престъпна държава като Руската федерация. Отгоре на всичко не сме и терористична държава“, каза още той.

За убийството той обвини вътрешните борби за власт между различните политически фракции в Русия. И предположи, че инцидентът е „кармичната“ отплата за поддръжниците на действията на Русия в Украйна като Дугина и нейния баща.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space