Марибор, който е и първият съперник на Ботев в Лига Европа, победи българския ЦСКА 1948 на словенска земя вчера.

ЦСКА 1948 и Марибор се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

В 48-ата минута словенският тим излезе напред в резултата. Реян Даскалов допусна грешка при изнасянето в средата на терена и Мартин Милец отне топката, като напредна и стреля от далечна дистанция, а топката тупна коварно и влезе във вратата за 0:1.

В 58-ата минута ЦСКА 1948 възстанови равенството. След много лошо върната топка назад към вратаря на Марибор Евгений Сердюк отне топката и я пусна към сложилия капитанската лента Парвиз Умарбаев, който нанесе много красив удар, с който преодоля вратаря за 1:1.

banner

В 82-рата минута Марибор отново поведе. След хубава атака на словенците вкаралият първото попадение в срещата Милец пусна пас зад гърба на „червената“ отбрана за Арнел Якупович, който с елегантен шут към долния десен ъгъл се разписа за 1:2.

По- рано през вчерашния ден съперникът на Ботев понесе тежка загуба с 4:0 от отбора на Рапид Букурещ, в който обаче участие взеха голяма част от юношите на Марибор.

Това бяха и последните две контроли от подготовката на словенския тим.

Ботев и Марибор се изправят един срещу друг на 11 юли от 21:00ч. на стадион „Христо Ботев“.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space