Бившият старши треньор на Ботев Пловдив Николай Киров-Белия заяви, че тимът има доста позитиви на своя страна преди сблъсъците с Марибор от първия квалификационен кръг за Лига Европа. В същия турнир начело с Белия канарчетата, пак след спечелена Купа на България, направиха последния си сериозен пробив – през лятото на 2017 година. Тогава те отстраниха албанския Партизани и израелския Бейтар Йерусалим, а после отпаднаха от Маритимо.

„Марибор е сериозен противник, но не е непреодолим. Ботев направи добра селекция и подготовка. Мисля, че ще се получат добри двубои и дано Ботев съумее да отстрани словенския съперник. Това, че имат гарантирани още два мача в Лигата на конференциите при евентуално отпадане от Лига Европа, дава спокойствие. Все пак това са 4 мача в евротурнирите, но винаги е по-добре да продължиш в по-сериозния турнир“, категоричен бе Белия.

„Ботев разполага с играчи с опит в Европа като Ивелин Попов, Карабельов. Имат добър баланс в отбора. Съумяха да допълнят с точните състезатели, така че имат сериозни шансове да отстранят Марибор. Имат и още един позитив на своя страна – пълният стадион „Христо Ботев“. След близо 30 години Ботев се завръща на „Колежа“ за мач от евротурнирите, което също е допълнителен стимул. Преди години ние играехме тези двубои в Бургас, но въпреки това феновете бяха неотлъчно до нас и пълнеха „Лазур“. Тук обаче обстановката ще е коренно различна и при всички положения ще е в помощ за Ботев“, добави Николай Киров.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space