Затворът беше вид катарзис, който ме промени доста. Това каза в предаването „120 минути“ шеф Андре Токев.

„Аз се бях приготвил психически още преди това, че ще вляза. Исках да вляза, за да мога да усетя наказанието и да мога да се променя. Мисля, че бях доста подготвен психически и исках максимално да извлека позитивното, а не негативното от престоя ми в затвора, и затова бях със съвсем друга нагласа. Нагласата ми беше да се променя, да извлека дивидентите от този престой и това направих“, заяви шеф Токев.

Той допълни, че по своя инициатива е започнал да готви в затвора и 80 до 100 процента от затворниците са започнали да се хранят в столовата срещу 30% преди това.

banner

Той разказа, че един сърбин там го е мислил за шеф на голяма българска групировка, понеже са му казвали „шеф Токев“.

Там се възприемаме като нормални хора, не се говори за това кой какво е направил, каза Андре Токев.

„Повечето хора там са доста адекватни и може да си говориш съвсем нормално на различни теми. След като разбереш обаче за какво са вътре, става малко странно, не се отдръпваш, но търсиш смисъл и паралел, и някой път не можеш да го намериш“, допълни той.

Не се връщам към миналото, защото нищо не се е случило. Отидох в затвора, промених се и това е важното, категоричен беше той.

Токев допълни, че първо е трябвало да се промени по отношение на алкохола.

„Аз рядко пия и не издържам на алкохол. Тогава и с умората бях в един блекаут и не си спомням повечето от нещата, които са се случили. И затова драстично казах, че няма повече да пия алкохол, щом организмът не го понася. Аз съм доволен, защото много мои познати и приятели вече не карат, като пият. Мотивирах много хора да не пият, като карат.

Токев каза, че не пие алкохол и не му понася.

„Обичам да усещам ароматите на определени напитки, с които готвя, или на вино, но нямам нуждата да пия алкохол и не ми се пие“.

Майстор готвачът сподели, че най-тежкият разговор е бил с дъщеря му.

„Имам едно виждане към живота – човек се учи от грешките и човек става по-добър, като успее да осъзнае грешките си и да си начертае по-добро бъдеще. Може би е трябвало да се случи това, което стана, за да мога следващата страница в моя живот да я изживея по друг начин“, добави той.

Токев заяви, че случилото се му е помогнало да осъзнае и свободното си време.

„Сега го структурирам по различен начин, дори търпението, което развих в затвора. Аз бях свикнал всичко да се случва сега, на педал, но в затвора се научих да осъзнавам, да изчакам един момент, да взема дълбоко въздух. Сега вече поглеждам по-осъзнато, философски и си оставям повече време за някои действия, за да не са изнасилени“, коментира още Токев.

По думите му затворът играе добро влияние да осъзнаеш грешката си. Той каза, че в този период е разбрал кои са приятелите му.

„Видях кои са приятелите, имаше хора, които се отдръпнаха, но наистина близките приятели постоянно подкрепяха моето семейство, грижеха се как съм, какво се случва. В екстремни ситуации виждаш кой стои зад теб“, отбеляза майсторът готвач.

За мен е много важно да останем позитивни, много е важно да се почитаме един друг, каза той в обръщение към обществото.

„Някога човек прави грешка, както аз направих грешка, но трябва да можем да си помагаме и да приемаме мнението на човека, който стои срещу теб, защото някога се случват неща, които и ти не си ги искал. Най-важното е да бъдем заедно, да се поддържаме, да сме единни и да вървим позитивно напред“, добави Андре Токев.

От грешките и трудностите, които преживяваме, можем да станем много по-силни, каза той.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space