Баща и син са загиналите при свадата между двата ромски рода в квартал „Шести“ в Нова Загора този следобед. Задържани са трима души, пет са ранените, като един от тях е в тежко състояние, обяви в Нова Загора главния секретар на МВР Петър Тодоров. Към момента полицията не дава информация за вида на оръжието, с което са убити двамата мъже и ранени останалите.

Единият от простреляните мъже е починал на път за болницата, каза главния секретар Петър Тодоров.

„Още пет човека са с различни степени на нараняване. Една от пострадалите е с тежка травма на ръката и още един човек е в старозагорската болница в тежко състояние. Другите трима са с по-леки наранявания“.

banner

Стара вражда е причината, довела до кървавата разправа.

„Единият от родовете напада жилищната сграда на другия род и в резултат на това нападение ескалира конфликтът, при който има убити и пострадали“.

Заместник окръжният прокурор Руси Русев обяви, че предстоят още огледи на мястото на инцидента.

„Мисля, че в основни линии има сериозна насока към извършителя на престъплението“.

Директорът на ОД МВР-Сливен старши комисар Димитър Величков обяви, че напрежението в квартал „Шести“ е овладяно.

„В момента в квартала е спокойно. Има налични полицейски сили, които контролират входа и изхода на ромския квартал. Нямаме ескалация, спокойна е обстановката“.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space