Спартак Варна победи Локо Пловдив с 1:0 в мач от 13- ти кръг на Първа лига.
Този мач Христо Златински бе на пейката на черно- белите, а Николай Кирод дебютира начело на Спартак.
Още в 17- тата секунда домакините поискаха дузпа. Ахмед Ахмедов влезе в съприкосновение с Калоян Костов, но главния съдия Любослав Любомиров не отсъди нищо, а и ВАР потвърди ситуацията.
В 23′ домакините успяха да отбележат. Александър Цветков подаде към Ахмедов, който засече топката във вратата на Луков. Попадението първоначално бе признато, но ВАР го отмени за игра с ръка на Ахмедов.
На полувремето Златински направи принудителна смяна и на мястото на Калоян Костов влезе Мартин Паскалев. Той обаче само за 13 минути си изкара два жълти и съответно черен картон и остави Локо с играч по- малко.
Домакините се възползваха от численото си превъзходство.
В 80′ Фран Риволие направи фрапантен пропуск след като от 2 метра не уцели опразнената врата.
В 87′ домакините все пак реализираха попадение. Вутов стреля силно, Луков изби, но топката попадна в Бернардо Колто, който я вкара в мрежата на Луков за 1:0, с което и донесе победата на Спартак Варна.
Веднага след попадението и домакините останаха с човек по- малко след като голмайсторът си свали фланелката и получи втори жълт картон и бе изгонен.
Така Локо Пловдив продължава с лошото си представяне и е на 10- то място в класирането с 13 точки, а идната седмица- на 28 октомври гостува на Черноморец в 1/16 финал за Купата а на 2 ноември приема тима на ЦСКА.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space