Ботев прави дублиращ отбор от новия сезон

Ботев Пловдив ще стартира свой дублиращ отбор от новия сезон, където ще се обиграват момчетата от школата, които не могат да се преборят за мъжкия тим. Идеята е на новия собственик на канарчетата Антон Зингаревич, съобщава БТА.

Желанието на руския бизнесмен е новият Ботев Пловдив II да играе във Втора лига, но не е ясно дали БФС ще допусне такова включване. Шансовете на пловдивчани идват от почти постоянната криза с отказващи се, фалиращи и изпитващи затруднения отбори.

В Коматево вече е имало дублиращ отбор, когато клубът беше под контрола на КТБ и бизнесмена Цветан Василев. Тогава обаче тимъгт играеше под името Раковски в едноименното градче.

Няколко от младите таланти, които са родени през 2001 година, пък ще заминат под наем в датския втородивизионен Фремад Амагер. Предстои да се разбере кои от момчетата ще приемат този вариант да развитие на кариерата си.

За да повиши нивото на работата в школата на Ботев Пловдив, собственикът Зингаревич пък е решил да добави още треньори при подрастващите. Първите двама, които ще бъдат привлечени, са треньор по физическата подготовка и треньор на вратарите, които идват съответно от Англия и Нидерландия.

Banner 468 x 60 px