Моуриньо заля с похвали Локо

Моуриньо заля с похвали Локо Gong.bg

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо не спести похвалите си по адрес на Локомотив Пловдив преди срещата между двата тима от Лига Европа в четвъртък.

Ето какво сподели Специалния на превърналите се вече в традиция онлайн-пресконференции.

„Мисля, че настроението след загубата ни е същото, каквото е в това при Локомотив след загубата от Лудогорец. Впечатлен съм от отбора на Локомотив, а не от даден играч. Гледал съм ги индивидуално, но съм подготвил моите играчи добре, за да се подготвят максимално добре”, сподели Моуриньо.

„Те са играли повече мачове от нас. Имат повече физически данни от нас сега. Финалът за Купата на България беше преди месеци, след това Суперкупата. Те затрудниха шампиона преди две седмици и нормално е да са в добра добра кондиция от нас, но ние сме по-добрият отбор. Мисля, че това значи много, те ще са много мотивирани, но се надявам, че можем да ги бием. Това е само един мач, елиминационен, но знаем, че мачът е много сериозен за нас”, допълни той.

„Първо трябва да спечелим три мача, за да влезем в реалната Лига Европа. Сега са квалификации, ние трябва да вземем три мача. Ако не го направим – нищо не се случва. Турнирът е силен, тъй като влизат и отбори от ШЛ. АЗ Алкмаар и Бенфика отпаднаха от квалификациите на ШЛ, а след това през декември някои други отбори, които са трети в групата на ШЛ идват в турнира. Най-важното и най-трудното сега за нас е да се класираме за групите, тъй като форматът е различен”, каза още Жозе Моуриньо.

„Мисля, че Локомотив и Тотнъм бяха много нещастни с жребия. Българите трябваше да получат много по-лек съперник от нас, а ние също трябваше да се паднем с по-лек от Локомотив – и двата отбора не са късметлии”, продължи португалецът.

„Поставените отбори трябва да имат много по-леки от непоставените, а непоставени с по-слаба репутация от тази на Локомотив. Няма да е лесно, тъй като е един мач. В два мача ситуацията ще е различна, отколкото в един. Всичко ще се реши утре в Пловдив и мисля, че ни чака тежък мач. Ще отдадем нужния респект на Локомотив, който заслужават. Истината е, че утре всичко е черно-бяло. Ако биеш, продължаваш, ако паднеш – отпадаш. Вярвам, че това е силна надпревара, в която моя отбор да се развива. Ние ще се опитаме да спечелим турнира Лига Европа”, сподели още Жозе Моуриньо.

Banner 468 x 60 px