Destiny

Вижте кои ще са новите депутати от Пловдив и областта

bnr bnr

11 се депутатските мандати в Пловдив, както и в Пловдив област. Ето и тяхното разпределение сред шестте партии, които влизат в 45 Народно събрание.

По три депутатски мандата печелят ГЕРБ и „Има такъв народ“ в Пловдив, сочи неофициална информация за разпределението на гласовете от парламентарните избори на 4 април. По 2 депутатски места вземат "Демократична България" и БСП и едно е за „Изправи се! Мутри вън!“. В Пловдивска област по трима народни представители ще имат ГЕРБ и БСП, двама „Има такъв народ и по един ДПС, „Изправи се! Мутри вън!“ и "Демократична България". Все още няма информация дали гласуване с преференции е пренаредило попадащите в парламента от партийните листи.

Най-вероятно народни представители от ГЕРБ, избрани в Пловдив, са досегашният премиер Бойко Борисов, бившият кмет Иван Тотев и Вежди Рашидов. Ако Борисов избере да стане депутат от листата в 25-ти избирателен район София-град, която също води, то депутат от Пловдив може да стане и четвъртият Радомир Чолаков, представител на гражданската квота.

„Има такъв народ“ би се представлявала от Тошко Йорданов, Антоанета Стефанова и Теодора Пенева.

БСП ще има за депутати председателката на партията Корнелия Нинова и проф. Иво Христов, а Демократична България-съпредседателят Христо Иванов и Манол Пейков.Ако Христо Иванов избере да е софийски депутат, то шанс получава третият в листата-доц. Ивайло Старибратов. На евентуално освободеното от Нинова място, която е водач и в София пък може да дойде Иван Петков-Бебето.

В Пловдивска област тримата избрани народни представители на ГЕРБ ще са Дани Каназирева, Данка Люртова и Йордан Кръстанов, а на БСП-Манол Генов, Веска Ненчева и Димитър Георгиев. „Има такъв народ“ ще се представлява отново от Тошко Йорданов, който очевидно ще реши от коя листа да бъде избран, както и от бизнесмена от Джебел Танер Тюркоглу. Румен Йончев от „Изправи се! Мутри вън“, Рамадан Аталай от ДПС и Велизар Шаламанов от Демократична България са останалите избрани в Пловдивска област депутати. 

Banner 468 x 60 px