В навечерието на деня на будителите Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ ще проведе поредната среща от инициативата „МГ открива…“, в която ученици и преподаватели ще поговорят за книгите и следите в историята.

Писателят Тодор Костадинов и „Будител на годината 2021 година“ Стефан Пеев ще се срещнат с учениците на 16.10.2023 г. (понеделник) в 104 стая от 12.00 часа. „МГ открива…“ е продължение на „МГ чете“ , инициатива на Математическата гимназия, която представя различни личности и дейности, които целят да обогатят учениците с полезна информация, развиваща интелекта, културата и духовността на всеки един участник.
Писателят Тодор Костадинов е автор на пет книги, издадени през големи интервали от време: „Девет дни в Париж“ (разказа, 1986), „Забрави страха, Филипе“ (повест, 1986), „Признай, че мислиш за мен“ (1996), „Софийско жителство“ (роман, 2004, 2012). Книгата с пловдивски разкази „Ничия. Трите начина на Мариана“, която ще бъде представена е носител на Годишната награда за 2022 година на Съюза на българските писатели. Стефан Пеев е човекът, който дигитализира първия в България почерк на историческа личност, този на Васил Левски.
Срещата е и поредната от инициативата на гимназията да среща настоящите с успелите възпитаници на Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space