Новият собственик на Нова телевизия купи още няколко медии

„Юнайтед Груп“, водещият доставчик на телекомуникационни услуги и медии в Югоизточна Европа, днес обяви, че е постигнато споразумение за придобиването на българския „Вестник Телеграф ЕООД“ - най-големият вестникарски бизнес, от Intrust EAD.

На българския пазар „Юнайтед Груп“ притежава телеком-оперaтора VIVACOM и мултиплатформена медийна компания „Нова Броудкастинг Груп“.

„Развълнувани сме да обявим тази сделка. България е привлекателен пазар за „Юнайтед Груп“ и бизнесът с „Телеграф“ добре допълва другите ни медийни активи тук, давайки ни липсващия компонент – печатни медии“, каза изпълнителният директор на „Юнайтед Груп“ Виктория Боклаг

„С „Телеграф“ като част от дейността ни, „Юнайтед Груп“ ще предлага пълния спектър от медийни услуги в България. Добавяме липсващото парче към пъзела, за да създадем 360-градусов бизнес тук. Виждаме възможност за бъдещо подобряване на всички издания в групата на „Телеграф“, както и за преминаване към дигитално съдържание, което ще засили дигиталното ни портфолио в България“, каза Боклаг. 

„Вестник Телеграф“ ЕООД управлява няколко търговски марки:

- „Телеграф“ – най-големият ежедневник в страната 

- „Монитор“ – национален политически и икономически ежедневник

- „Мач Телеграф“ – водещ национален спортен ежедневник

- „Политика“ – национален политически и икономически седмичник

- „Europost“ – англоезичен седмичник

- „Борба“ – регионален ежедневник от област Велико Търново

„Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, „Europost“ и „Борба“ предлагат също и дигитално съдържание чрез уебсайтовете си. 

Очаква се сделката да приключи през  първото тримесечие на 2021 г. и подлежи на обичайни регулаторни одобрения.

„Юнайтед Груп“ навлезе на българския пазар, когато през 2019 г. спечели търг за придобиването на VIVACOM, водещата телекомуникационна компания в страната. Това е последвано от придобиването на най-голямата мултиплатформена медийна компания в България – „Нова Броудкастинг Груп“, което бе завършено през януари 2021 г. 

Работеща както в телекомуникационния, така и в медийния сектор, платформата на „Юнайтед Груп“ обединява водещите оператори и най-добрите производители на съдържание в Югоизточна Европа.

 

Banner 468 x 60 px