Destiny

Йотова бе била учудена от информацията, че „Лукойл“ обмисля продажба на бизнеса у нас

Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира пред журналисти, че не е учудена от информацията, че „Лукойл“ преразглежда дейността си в България и обмисля продажба на бизнеса у нас.

Аз не се учудвам, защото г-н Василев (б.а. Асен Василев - министър на финансите) сподели това пред „Файненшъл таймс“ още преди два месеца, каза Йотова. Учудвам се защо не са искрени и нямат смелост да кажат пред българските граждани какво за замислили, добави тя.

Групата "Лукойл" започна работа по преразглеждане на стратегията си по отношение на предприятията си на територията на България, съобщиха по-рано днес от "Лукойл Нефтохим Бургас".

От компанията заявяват, че "предвид същественото изменение на условията за осъществяване на дейността" с помощта на международни консултанти ще бъдат анализирани различни опции, включително продажбата на бизнеса.

Вицепрезидентът Йотова коментира темата преди церемонията по връчване на 100 стипендии „Нели и Робърт Гипсън“ на студенти с високи академични постижения в Университетския театър към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Banner 468 x 60 px