Ново спортно игрище с изкуствена трева бе открито в с Бенковски. Кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов и кметицата на селото Иванка Пачева прерязаха лентата, заедно с децата, които най-много се радваха на придобивката.

След водосвета, отслужен от отец Георги, кметът подчерта, че днешният ден е празничен за с. Бенковски.
„На днешния голям християнски празник – Успение Богородично по стар стил, откриваме нова спортна площадка. Тя е подарък за нашите младежи и деца, защото те са значението на живота ни, те са бъдещето на с. Бенковски, на Община „Марица“ и на България. Мили деца, пожелавам на всички Вас да се забавлявате и да спортувате, защото бъдещето на страната ни е във вашите ръце“, посочи Димитър Иванов.
Той обеща, че на празното пространство до спортното съоръжение ще бъде построена и детска площадка.
„Продължаваме да надграждаме това, което сме направили. В зоната до игрището ще изградим поливна система и модерна детска площадка за най-малките жители на Община „Марица“, обяви Димитър Иванов и спечели ръкоплясканията на жителите на Бенковски.
Той допълни, че екипната и целенасочена работа са в основата на всички успехи на ръководството и администрацията на Община „Марица“.
„Благодаря на екипа и на МИГ – Община Марица, както и на строителя за качествената и навременно свършена работа. Благодаря на Господ, че ни дава здраве и сили да продължим заедно да градим светлото бъдеще на Община „Марица“, завърши приветствието си кметът сред аплодисментите на десетките жители на селото.
Игрището е със стандартни размери – 40 на 20 квадратни метра. Оборудвано е с минифутболни врати и е обезопасено с 6-метрова ограда с мрежа. Монтирано е изкуствено осветление, което ще позволи площадката да се ползва и вечерта. Тя ще е със свободен достъп.
Площадката е изградена по Програма „Развитие на селските райони“, подкрепена е от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Договорът за проекта е сключен между Община „Марица“, МИГ – Община Марица и Държавен фонд „Земеделие“.
Първото подобно спортно съоръжение на територията на селищната система бе открито в с. Маноле още през миналия мандат, а вече селата Царацово, Калековец, Желязно, Граф Игнатиево и Бенковски, разполагат с игрища с изкуствена трева.
На събитието присъстваха заместник-кметът Гергана Титюкова, кметове на населени места и общински съветници, както и много доволни деца и родители.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!