Нискотарифната авиокомпания „Райънеър“ (Ryanair) планира да повиши цените на самолетните билети поради поскъпването на горивата, съобщи пред ДПА Андреас Грубер, ръководител на германското подразделение на авиопревозвача. „Средната цена на билетите за полетите с „Райънеър“ вероятно ще бъде повишена с между 40 и 50 евро в рамките на 5 години“, заяви Грубер.

Авиокомпанията се опитва да намали ефекта от поскъпването на петрола, като сключва фючърсни договори на фиксирани цени и купува евтин керосин, за да попълни своите запаси от самолетно гориво, но не може напълно да омекоти удара на повишаващите се цени на горивата, отбеляза Андреас Грубер. Той е и главен изпълнителен директор на нискотарифната компания „Лаудамоушън“ (Laudamotion), която е дъщерно дружество на „Райънеър“.

На фона на тежките времена за икономиката нискотарифният превозвач определя ценовата си политика като предимство спрямо тази на своите конкуренти, които предлагат по-скъпи самолетни билети.

banner

„В условията на рецесия повече хора ще обръщат внимание на цената на билетите“, смята Грубер.

„Райънеър“ не е единствената авиокомпания, която вдига цените. Германският гигант „Луфтханза“ (Lufthansa) например обяви по-високи цени на самолетните билети до края на годината, отбелязва ДПА.blic

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space