Над 1 милион души се очакват в Лондон за погребението на британската кралица Елизабет Втора. Това обявиха транспортните власти в английската столица ден преди траурната церемония.

Началникът на транспортната служба Анди Байфорд заяви, че след смъртта на кралицата на осми септември, общественият транспорт в британската столица е започнал да обслужва „огромен брой нови пътници“, но утре се очаква пикът на натоварването.
 
В цялата страна ще бъдат предоставени 250 допълнителни услуги за придвижване по железопътната мрежа. Според Питър Хенди, който е ръководител на британската железопътна компания „Нетуърк рейъл“, утре ще се осъществи „най-голямата операция в обществения транспорт от олимпийските игри през 2012 г. насам“,
 
Сутринта летище „Хийтроу“ ще отмени над 100 полета, за да не допусне звукът от прелитащи самолети да смущава погребалната служба в  Уестминстърското абатство, както и полагането на ковчега ѝ в гроба в замъка Уиндзор. 
 
Летището в Западен Лондон съобщи, че мерките ще засегнат 15 процента от планираните 1200 полета.Над 1 милион души се очакват в Лондон за погребението на британската кралица Елизабет Втора. Това обявиха транспортните власти в английската столица ден преди траурната церемония.

Началникът на транспортната служба към ресорното министерство Анди Байфорд заяви, че след смъртта на кралицата на 8 септември общественият транспорт в британската столица е започнал да обслужва „огромен брой нови пътници“, но утре се очаква пикът на натоварването. В цялата страна ще бъдат предоставени 250 допълнителни услуги за придвижване по железопътната мрежа. Според Питър Хенди, който е ръководител на британската железопътна компания „Нетуърк рейъл“, утре ще се осъществи „най-голямата операция в обществения транспорт от олимпийските игри през 2012 г. насам“, предава Associated Press, цитирана от БТА.

Сутринта летище „Хийтроу“ ще отмени над 100 полета, за да не допусне звукът от прелитащи самолети да смущава погребалната служба в  Уестминстърското абатство, както и полагането на ковчега на кралицата в гроба в замъка Уиндзор. Летището в Западен Лондон съобщи, че мерките ще засегнат 15 процента от планираните 1200 полета.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space