В понеделник, 12 септември, в 13:11 часа е обявена въздушна тревога в град Харков и в региона. Според местни медии преди това жителите са чули експлозия. Информацията за обстрела на града от руснаците беше потвърдена от началника на Харковската администрация Олег Синегубов, пише УНИАН.

Той призова жителите на Харков да се грижат за себе си и да останат в укритията. „Окупаторите атакуваха Харков. Информацията за жертвите се уточнява. Не пренебрегвайте въздушната тревога!“, написа той.

По-късно Синегубов добави, че е имало удар по пътната настилка в Киевския район на Харков. За съжаление има един загинал и един минувач е ранен.

banner

„Масиран обстрел на Харков. Попадения в центъра на града, пристигащи в Основянски и Киевски райони“, съобщи кметът на града Игор Терехов.

„Ситуацията от вчера вечерта се повтаря. Поради обстрел критичните инфраструктурни обекти бяха извадени от строя, в резултат на което в Харков прекъсна електричеството и беше прекъснато водоснабдяването“, написа той в Телеграм.

По думите му енергетици, спасители и комунални служби работят по отстраняване на последствията от обстрела. Съобщава се и за спиране на метрото във втория по големина украински град.

Информацията за разрушенията и пострадалите се уточнява. Кореспондент на УНИАН съобщава, че градът отново е останал без електричество, има и прекъсвания в работата на интернет мрежата. Към 13:50 ч. е известно за четирима ранени в резултат на руската атака срещу града.

Припомняме, че на 11 септември вечерта, по време на въздушно нападение, в няколко региона бяха чути експлозии. В резултат на руските атаки електричеството беше напълно прекъснато в Харковска и Донецка области, и частично в Запорожка, Днепропетровска и Сумска области.

По-късно стана известно, че е била атакувана Харковската ТЕЦ.блиц

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space