Британското правителство официално обяви началото на период на национален траур за кралица Елизабет Втора, съобщава „Ройтерс“.

Кабинетът публикува „ръководство за национален траур“.

Документът съдържа указания за развяването на знамена, информация за пътуванията и други бизнес и обществени услуги и в него се посочва, че траурът ще продължи до края на деня на държавното погребение.

banner

Правителството уточни, че през периода на траур не е задължителна отмяната или отлагането на събития и спортни прояви, нито затваряне на местата за забавление, като решението за това остава изцяло по преценка на отделните организации.

Елизабет Втора почина вчера на 96-годишна възраст. Тялото ѝ ще бъде положено в Уестминстър Хол. Преди това ще има кратка церемония по посрещането на ковчега, а след нея хората ще имат възможност да отдадат почит.

Вероятно ще се проведе така наречената церемония – бдение на принцовете. Тя се състоя през 2002 г. след смъртта на кралицата майка Елизабет – тогава нейните внуци за кратко освободиха охраната, за да могат те да постоят на стража до ковчега. Нещо подобно се случи и след смъртта на крал Джордж V.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space