Европейската комисия предложи финансова помощ в размер на пет милиарда евро за Украйна, като последна част от обещания спасителен пакет на стойност девет милиарда евро, договорен от лидерите на ЕС през май.

„Ситуацията в Украйна изисква пълната ни подкрепа“, заяви председателят на комисията Урсула фон дер Лайен в туитър, в който обяви спешните заеми за Киев.

Европейски дипломат заяви, че спасителните мерки са част от помощта в размер на 39 млрд. долара, обещана от групата на държавите от Г-7 за подпомагане на затруднената държавна хазна на Украйна.

banner

Първоначално обещана от европейските лидери през май, сумата от 9 млрд. евро (9 млрд. долара) на ЕС беше задържана, тъй като някои държави-членки спореха дали страна, намираща се в състояние на война, е в състояние да подпише договор за дългосрочни заеми.

Брюксел отпусна първия милиард евро от пакета в началото на август, а в сряда комисията заяви, че останалите три милиарда евро „ще бъдат предоставени възможно най-скоро“./AFP,BGNES

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space