Цените на петрола спаднаха в ранната търговия в Азия днес, тъй като продължаващите ограничения заради КОВИД-19 в Китай и очакванията за ново повишаване на лихвените проценти в САЩ и Китай влияят негативно на търсенето и засилват опасенията, че настъпва глобална икономическа рецесия, съобщи Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, с доставка през октомври намаляха с 1,12 долара, или 1,2 на сто до 91,71 долара за барел.

Американският лек суров петрол загуби 1,25 долара или 1,25 на сто до 85,63 долара за барел.

banner

И двата сорта се покачиха сериозно в понеделник, след като страните от ОПЕК+ договориха, макар и символично, намаление на добива със 100 000 барела дневно от октомври и дадоха сигнал, че ще реагират на всяко намаление на търсенето на черно злато на пазарите.

Поредният масиран локдаун в Китай, затворил 21-милионния Чънду и ограничил икономическата активност в региона, нанесе нов удар на търсенето на петрол на световните пазари, на което не повлияха и по-добрите от очакваното данни за сектора на услугите в САЩ.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space