Украйна определено ще върне Крим и ще го направи едно от най-хубавите места в Европа. Това заяви във вечерното си видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски. Той каза това на годишнината от задържането на първия заместник-председател на Меджлиса Нариман Джелал от нашествениците в Крим.

„Той не е извършил никакви престъпления. Единственото, с което ядоса окупаторите, е защитата на своя народ и страната си – Украйна. Миналата година Нариман Джелал участва в работата на Кримската платформа. Той пристигна от Крим за срещата на върха и разказа на гостите и участниците на срещата за това, което наистина се случва на полуострова, за репресиите срещу всеки, който се опитва да запази свободата и културата си, за деградацията на живота в Крим по време на окупацията. Руското присъствие в нашия Крим го превърна в едно от най-опасните и несвободни места в Европа. И г-н Джелал искаше да направи всичко, за да промени това – да върне нормалния живот в Крим, да върне Украйна. Вярвам, че украинското знаме и свободният живот ще се върнат отново в Крим. Ще освободим цялата си земя, целия си народ“, каза Зеленски.

Украинският президент подчерта, че въоръжените сили на Украйна, разузнаването и специалните служби вече предприемат необходимите стъпки за това. „Тези стъпки се чуват. И всеки може да види – нашествениците вече са започнали да бягат от Крим. Това е правилният избор за всички тях. Ще върнем свободата на Крим, на всички наши хора в Крим, ще направим Крим едно от най-добрите, най-комфортните места в Европа. Крим го заслужава“, каза Зеленски. Украинският полуостров Крим беше анексиран незаконно от Русия през 2014 г. През последните седмици Украйна засили атаките по военни обекти в окупирания полуостров, което принуди голяма част от нашествениците да се евакуират и да избягат към територията на Русия.

banner

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space