Помощник на президента Зеленски публикува видео, в което украински войници издигат своя флаг, в окупирано до този момент от руските сили селище.

Контраофанзивата на украинските сили в Херсон започна преди седмица. Областта е ключова, тъй като се намира северно от анексирания полуостров Крим и е от стратегическо значение и за двете воюващи страни.

Междувременно президентът Зеленски призова за пълна забрана за визи за руски граждани в Европа.

banner

„Разговарях с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен. Както винаги, това беше един много продуктивен разговор, в който й благодарих за оказаната ни подкрепа и в частност – за усилията да се попречи на Русия да печели от газ и петрол. Обсъдихме и нов пакет от санкции срещу Русия, както и финансова подкрепа за страната ни. Вярвам, че Европа трябва да има единна позиция относно издаването на визи за руски граждани. Никой, който е замесен във война, не бива да се радва на европейското гостоприемство“, каза Зеленски.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space