С конституционните промени, които поискаха в конституцията на Република Северна Македония, българите сега потвърждават, че съществува македонски народ и македонски език, заяви днес първият вицепремиер на Северна Македония Артан Груби, цитиран от МИА и Dnes.bg.

„Има отделна общност на българи в Северна Македония от не повече от 3500 граждани, както показа последното преброяване, а всички останали са македонци, говорещи македонски език и част от македонския народ“, каза Груби.

Той заяви, че конституционните промени трябва да станат, защото провалът на приемането им ще върне Северна Македония назад.

banner

„Македонската общност в страната е най-големият печеливш“ от промените, защото „това действие най-накрая поставя граница между македонския и българския народ. Това ще завърши държавността на Северна Македония“, каза вицепремиерът.

Той изрази надежда, че „засилващото се проевропейско крило сред парламентарната опозиция“ ще подкрепи парламентарните промени, като за тази цел вече е установена комуникация с депутати и партийни лидери.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space