Украинските военни твърдят, че са пробили първата отбранителна линия на Русия в окупираната Херсонска област. Напредъкът, за който съобщава Киев, изглежда е част от дългоочакваната контраофанзива, предприета от украинските сили в опит да си върнат южната част на страната.

Новото развитие идва след седмици на украински атаки, които имат за цел да отрежат основните пътища за снабдяване на руските сили там. От своя страна военните на Русия твърдят, че украинските войски са претърпели тежки загуби по време на неуспешен опит за атака.

В редовното си видеообръщение президентът Володимир Зеленски отправи остро предупреждение към руските сили.

banner

„Въоръжените сили на Украйна, нашето разузнаване и нашите сили за отбрана си вършат работата. Украйна си връща своето. Ще върне Харковска, Луганска, Донецка, Запорожка и Херсонска област и Крим. И задължително всички наши води в Черно и Азовско море – от Змийския остров до Керченския пролив”, посочи украинският държавен глава.

Той подчерта: „Но окупаторите трябва да знаят: ще ги гоним до границата. До нашата граница, чиято линия не е променена. Окупаторите го знаят добре и ако искат да оцелеят – време е руските военни да бягат. Прибирайте се”, призовава Зеленски.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space