Войната в Украйна – руските сили стрелят по два квартала в Енергодар – градът, близо до който се намира най-голямата в Европа АЕЦ „Запорожие“.

Информацията е на кмета на Запорожие, според когото са засегнати няколко блока, избухнал е пожар. Към момента не е известно дали има жертви. Москва и Киев се обвиняват взаимно за стрелбата в района на централата. Според украинското разузнаване руснаците се готвят да присъединят мощностите й към руската енергийна мрежа.

В АЕЦ „Запорожие“ се очакват експерти от Международната агенция за атомна енергия. Датата на посещението им не е уточнена. Киев твърди, че са атакувани 3 руски командни поста и складове за боеприпаси в Херсонска област.

banner

Украйна ще бъде сред акцентите в програмата на стратегически форум, който започва днес в Блед, Словения. Украйна ще си върне всички окупирани територии, обеща в среднощности си обръщение президентът Зеленски.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space