„Най-лошият сценарий“ за Киев във войната с Русия „вече е зад нас“. Това увери украинският министър на отбраната Алексей Резников в интервю пред CNN.

„Най-лошият сценарий беше зад нас, остана зад нас“, заяви той. „Ние сме в етап на стабилизиране на всички бойни полета или бойни линии с малко движение на единиците и направихме много добри възпиращи средства там“, допълни той. Резников добави, че вярва, че Украйна е на ръба на „нов етап“ от войната, в който ще започне контранастъпателната си кампания „в различна посока“.

На въпрос дали се страхува, че международната общност ще започне да се уморява от войната, Резников каза, че „синдромът на умората“ може да навреди на борбата на Украйна срещу Русия, предава „Фокус“. „Наричам го синдром на умората и за мен това е една от основните заплахи“, каза той. „Трябва да работим с тази заплаха, защото трябва да говорим като с вас, да общуваме, да питаме хората, не се подлагайте на тази умора. Защото това е много, много опасно за нас“.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space