Неизвестните извършители са поставили взривно устройство в колата, в която загина журналистката и политолог Даря Дугина, по време на фестивала „Традиция“ в Подмосковието докато автомобилът е бил на паркинг и за никого не е било трудно да го направи, съобщиха за ТАСС правоохранителните органи.

На фестивала е имало много гости, хората са паркирали колите си от двете страни на Звенигородската магистрала, където е имението Захарово. Почти целият паркинг е бил пълен. Джипът, в който Дугина е отпътувала от фестивала, също е бил там. При влизане на паркинга не е имало проверки, така че взривното устройство може да е било оставено по всяко време от всеки, като е и станало, каза източникът на ТАСС, цитирана от БТА.

От органите на реда са казали, че на входа на имението е имало екип на КАТ, а движението е било регулирано от пътни полицаи. Присъстващите са били проверявани непосредствено преди да влязат на събитието.

banner

Снощи в района на село Болшие Вяземи, Московска област се е задействало взривно устройство в движещ се автомобил „Тойота ленд круизър“ и той се е запалил. Взривното устройство е било поставено под автомобила от страната на водача. Даря Дугина, която е управлявала джипа, е загинала на място.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова каза, че ако версията за украинска следа в убийството на журналистката Дугина бъде потвърдена от компетентните органи, тогава трябва да се говори за политика на държавен тероризъм, провеждана от Киев.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space