Още четири кораба са напуснали украинските пристанища в рамките на споразумението за износ на зърно, подписано в Истанбул на 22 юли, съобщи днес турското министерство на отбраната, цитирано от Анадолската агенция.

Два кораба са отплавали от украинското пристанище Черноморск, а другите – от пристанищата Одеса и Южни, съобщи министерството в Туитър. То добави, че един кораб, идващ от Украйна, и пет други, отиващи за Украйна, също ще бъдат инспектирани в северната част на Истанбул, предава БТА.

Миналия месец Турция, ООН, Русия и Украйна подписаха споразумение за възобновяване на износа на зърно от украинските черноморски пристанища Южни, Черноморск и Одеса, който беше спрян поради руско-украинската война, продължаваща вече шести месец.

banner

В Истанбул беше създаден съвместен координационен център с участието на служители от трите държави и ООН, който да контролира доставките.

Министърът на отбраната Хулуси Акар заяви вчера, че след сключването на споразумението са отплавали 51 кораба, като 27 от тях са тръгнали от Украйна.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space