Убийството на Даря Дугина – дъщерята на Александър Дугин, показва, че нищо в Русия не е така безпроблемно, както изглежда на повърхността. Има вътрешна битка в самите властови кръгове на Русия. Либералните кръгове в Русия се чувстват застрашени. Това заяви пред bTV Елена Поптодорова.

Повод за коментара й е взривът на автомобила, в който е пътувала Даря Дугина вчера. Смята се, че става дума за атентат, който е бил насочен срещу  баща й – основен идеолог на руския президент. Той обаче решава да не пътува заедно с дъщеря си в последния момент.

„Дугин е двигателят на войната в Украйна и Крим. 2008 г. призова да бъде убит Саакашвили. 2014 г. в Грузия. В Крим той е идеологът на това военно действие. Дъщеря му е негова сподвижница. Май месец тя публично говори за война на цивилизациите. Използва терминът “война”, но не е санкционирана от руския закон. Тук има обаче битка на два фронта. Има вътрешна битка в самите властови кръгове на Русия. За Дугин интерпретацията на източното православие е заровена в Средновековието. Той е успял да превземе разсъжденията и политическото действие на Путин и голяма част от Кремъл. Либералните кръгове в Русия се чувстват застрашени. Най-страшното е, че не се говори за развитие на Русия, за бъдеще, а за битка, за унищожаване на отсрещната страна“, посочи Поптодорова.

banner

По думите й много са сигналите, че вътре в Русия има проблем. Тя даде пример с взривовете в Крим. „Взривовете в Крим изглеждат несериозни, но нямаме яснота как се случват, при това в най-интимната част на контрола на Кремъл в Крим. Продължават тези движения под повърхността. Пада рейтингът на Путин. Това е симптоматично“, посочи Поптодорова.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space