Генетичен анализ на мутациите в генетичната карта на Ковид вирусите от 2100 пациента показват повишена мутационна склонност в тези с по-слаб имунитет. Това отдавна се наблюдава и подозира – хората с потиснат имунитет са източник на мутации. Това съобщава списание Нейчър, като уточнява, че изследването не е преминало независима редакция.

Ваксинираните и все пак боледуващи пациенти, независимо от типа ваксина, са източник на по-малко мутации и промени в генетичната вирусна структура, което показва, че ваксините, дори и ваксинираният да се разболее, не са причина за мутациите, нито увеличават риска за такива, дори го намаляват. Това се подкрепя е от факта, че почти всички мутации възникват в Африка, Южна Америка и Азия основно в държави с ниска ваксинационна защита.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space