Дъщерята на един от основните съюзници на Владимир Путин е била убита при взрив на кола бомба в Москва. Според руските медии Даря Дугина е била „взривена на парчета“ при „покушение“, което е било предназначено за баща ѝ Александър.

По непотвърдени данни тя е шофирала своя Land Cruiser Prado в близост до село Болшие Вязьоми, когато автомобилът внезапно се е взривил. 60-годишният Александър Дугин често е наричан „мозъкът на Путин“ или „Распутин“ заради близките си отношения с руския президент. Той е бивш главен редактор на твърдо пропутинската телевизионна мрежа „Царьград“ и се смята, че е вдъхновител на продължаващата инвазия в Украйна.

Макар да няма официална роля в правителството, се смята, че крайнодесният окултен писател оказва влияние върху Путин, особено на неговия пропаганден фронт. На него се приписва заслугата за даването на нов живот на термина „Новорусия“ (Нова Русия), който е възприет от Путин, за да оправдае анексирането на Крим – след като през 2013 и 2014 г. е широко използван от Дугин.

banner

Във видео споделяно в социалните мрежи, главно Twitter, се наблюдава горяща кола, пожарна и множество пожарникари като до тях стои възрастен мъж, който прилича на Александър Дугин, хванал се за главата и разговаря с огнеборците.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space