Израелските сили са ликвидирали през последните 24 часа десетки въоръжени палестинци при боеве в Ивицата Газа. На този фон се засилват международните призиви към Израел да се откаже от военната операция, която подготвя в град Рафа. Засега обаче премиерът Бенямин Нетаняху не дава индикации, че е склонен на такава отстъпка.

Министърът на отбраната определи освобождаването на двама от заложниците, държани от „Хамас”, като „повратен момент” във войната, който показва, че ислямисткото движение е уязвимо.

След среща с йорданския крал американският президент Джо Байдън обяви, че САЩ работят по споразумение за прекратяване на огъня в Ивицата Газа за най-малко месец и половина.

banner

„Работим активно за мир, сигурност и достойнство както за палестинския, така и за израелския народ. Аз работя за това ден и нощ. Съединените щати работят по сделка за заложниците между Израел и „Хамас”, която би донесла незабавен и устойчив период на спокойствие и би продължила поне шест седмици, след което бихме могли да отделим време за изграждане на нещо по-трайно”, заяви Байдън

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space