Операциите за защита на източния украински град Бахмут ще продължат и ще бъдат подкрепени от висши военни командири. Това обяви президентът Володимир Зеленски по време на вечерното си видеообръщение.

Западни анализатори предположиха през уикенда, че Украйна изтегля част от войските си, докато руските сили се приближават към Бахмут. От месеци насам Москва се опитва да превземе града, който се превърна в сцена на най-ожесточените боеве след нахлуването на Русия в Украйна.

Анализатори смятат, че Бахмут има малка стратегическа стойност, но руските командири са се фокусирали в него в опит да осигурят положителни новини на Кремъл.

banner

“Обществото трябва да разбере същността на нашите отбранителни операции. По време на съвещанието на щаба директно попитах командира на регионалната групировка войски генерал Сирски и началника на генералния щаб Валерий Залужни как виждат по-нататъшната отбранителна операция в Бахмут – да се оттеглят или да се укрепи отбраната и нашите позиции в града. И двамата генерали отговориха да не се оттеглят, а да се засилят. Щабът единодушно подкрепи тази позиция. Казах на главнокомандващия да намери съответните сили, за да помогне на нашите момчета в Бахмут”, каза украинският президент.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!