Destiny

Обилни снеговалежи предизвикаха проблеми с трафика в Гърция

Студеният атмосферен фронт удари Гърция със снеговалежи, които започнаха късно снощи и продължават и днес, достигайки на юг до централната част на остров Евия. Това доведе до спиране на корабите и необходимост от поставяне на вериги за сняг на гумите на автомобилите в областта Атика и части от полустров Пелопонес.

В Атика от пътната полиция заявиха, че шофьорите, движещи се по цялата пътна мрежа на областта, трябва да носят вериги за сняг или друго оборудване против хлъзгане. Забранено е движението на тежкотоварни камиони с тегло над 3,5 тона по няколко магистрали. Властите забраниха такива камиони да се движат и по участъци от националния път Атина-Солун.

Освен това на централни места на север от областта Атика са изградени 10 базови станции за спешни случаи. Патрули на пожарната, полицията, въоръжените сили и други служби помагат на хора с проблеми при придвижването и на пациенти с бъбречни заболявания при необходимост.

Графикът на корабите в пристанищата Пирея, Рафина и Лаврио е преустановен заради силните ветрове, които в някои части на морето достигат 9-а степен по скалата на Бофорт. Бурните ветрове наложиха също така спиране на разписанията на пристанищата Килини-Закинтос и Аркица-Едипсос.

Banner 468 x 60 px