Неочаквана критика отправи Володимир Зеленски към кмета на Киев Виталий Кличко. Украинският президент, който обикновено хвали представителите на властите, този път заяви, че Кличко не се е справил добре със задачата по разкриването на подслони за хората, останали на тъмно и студено заради руските атаки.

Във вечерното си обръщение Зеленски намекна, че Кличко и служителите му не оказват достатъчна помощ. Президентът на Украйна разкритикува и тези, които по думите му са лъгали в официалните си доклади, без обаче да даде подробности.

До момента са разкрити повече от 4 хиляди специални подслона, където хората могат да получат достъп до вода, отопление, интернет и връзка за мобилен телефон.

banner

“За съжаление, не навсякъде местните власти се справят добре. В частност, в Киев има много оплаквания. Моля обърнете внимание – жителите на Киев се нуждаят от повече подкрепа. Тази вечер 600 хиляди потребители са изключени от мрежата. Много граждани са без електричество за 20 и дори 30 часа. Очакваме качествена работа от екипа на кметството”, заяви украинският президент Володимир Зеленски.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!