Украйна постепенно възстановява енергийната си система след тежките руски атаки през последните седмици. Около половината от мрежата беше извън строя, а ремонтите отнемат повече от предвиденото време, заявиха от Укренерго.

В Украйна вече има сняг, а температурите са минусови. Опасенията на властите са, че има хора, които е възможно да изгубят живота си заради хипотермия.

Според външния министър на страната – Дмитро Кулеба, атаките срещу гражданската инфраструктура са „отмъщение“ за провала на руските военни на фронта.

banner

По думите на Кулеба няма условия за провеждане на мирни преговори между Киев и Москва. Акцент в среднощното обръщение на президента Зеленски беше липсата на ток и вода. Постепенно, малко по малко, възстановяваме всичко, заяви украинският президент.

„Ремонтните дейности продължиха през целия ден – постепенно възстановяваме електричеството, отоплението, водоснабдяването и комуникациите. Все още имаме проблеми с водоподаването в 15 области. Най-тежко е положението в районите на Киев, Кривгород, Днепропетровск, Лвов, Полтава и Харков. Тежко остава положението и с енергоснабдяването почти навсякъде. Но постепенно, малко по малко, мрежата се възстановява и все повече потребители имат ток“, каза още Володимир Зеленски.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space