Министрите на енергетиката се събират на извънредно заседание днес в Брюксел в опит да постигнат политическо споразумение по регламент за цените на газа.

Министрите ще се опитат да се разберат по въпроси като съвместни поръчки за закупуване на газ, трансграничен обмен на синьо гориво и надеждни ценови показатели.

Те ще обсъдят предложението на Европейската комисия, оповестено във вторник, за таван на цените на газа в ЕС при две условия – ако дериватът по индекса TTF надхвърли 275 евро за мегаватчас и цените по този индекс са с 58 евро по-високи от референтните цени на втечнения газ в глобален мащаб в продължение на 10 последователни търговски дни в рамките на две седмици.

banner

Министрите ще се стремят към политическо споразумение по регламент за временна рамка, с която да се ускори внедряването на енергията от възобновяеми източници чрез опростяване на процедурите за разрешения на проекти. България ще бъде представена от министъра на енергетиката Росен Христов, предаде БНР.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!