Цените на петрола отново тръгнаха нагоре след три поредни сесии на понижение, след като данни от индустрията в САЩ показа, че запасите от суровината и горива в страната са намалели миналата седмица, което показва стабилно търсене, предаде Ройтерс. На този фон перспективите за намаляване на лихвените проценти нараснаха след изслушването на председателя на Управлението за федерален резерв Джером Пауъл пред комисия в Сената на САЩ.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се повишиха с 21 цента до 84,87 долара за барел, след спад от 1,3 на сто в предишната сесия.
Котировките на американският лек суров петрол се повишиха с 26 цента до 81,67 долара за барел, след спад от 1,1 на сто в предишната сесия.

През последните три сесии американският сорт се понижи с 3 на сто, а Брент с 3,2 на сто.

Данните на Американския петролен институт (API) показват, че запасите от суров петрол са намалели с 1,923 милиона барела през седмицата, приключила на 5 юли.

banner

Запасите от бензин са намалели с 2,954 милиона барела. Въпреки това предлагането на рафинирани подукти се е увеличило с 2,342 милиона барела./БТА

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space