Руското министерство на отбраната съобщи снощи, че неговите сили са поели контрол над село Яснобродовка в Донецка област, Източна Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на ведомството в приложението „Телеграм“.

„В резултат на активни действия подразделенията на войскова групировка „Център“ освободиха селището Яснобродовка в Донецката народна република и подобриха тактическите си позиции“, заяви министерството, цитирано от ТАСС.

Украйна не потвърди такава загуба и отбеляза, че селото е едно от няколко, в които нейните сили бранят позициите си, посочва Ройтерс.

Украинският генерален щаб съобщи, че селото е едно от деветте в Покровския сектор на Донецка област, западно от контролирания от Русия град Донецк, където украинските сили са удържали над 20 руски опита за настъпление през последните 24 часа.

banner

В съобщението на щаба се казва, че в Покровския сектор е имало най-много сблъсъци по протежение на 1000-километровата фронтова линия.

Ройтерс отбелязва, че не може да провери по независим начин информацията за бойните действия на никоя от двете страни, пише БТА.

Руските военни твърдят, че са завзели редица села при бавното си настъпване през украинската Донецка област, след като през февруари превзеха ключовия град Авдеевка.

Популярният украински военен блог ДийпСтейт (DeepState) не споменава Яснобродовка в сводката си от фронта, но съобщава за тежки боеве в околните райони. Той посочва, че руските сили се опитват да получат контрол върху две села по на север. „Днес е още един труден ден в района“, се казва в поста в блога.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space