Двама българи бяха арестувани в Гърция за телефонни измами.

Двама българи са предадени на съда в град Арта за измами на възръстни хора в размер на 57 хиляди евро. Действали са по познатия сценарий – пострадал при катастрофа близък е тежко ранен и са необходими пари за лечението.

Възрастните хора в Арта са повярвали и са платили, след което са информирали полицията. Българите са задържани и очакват присъда, съобщават от полицията, цитирани от БНР.

С разрешение на прокуратурата в Нафплио днес са публикувани снимките и личните данни на други пет българи. До сега разследването е установило участието им в 42 измами за 120 хиляди евро. Те са обвинени в участието в престъпна група, действала в цялата страна.

banner

Властите, които разследват случаите съобщават, че ръководителите на групите за измама са в Румъния или България и действат от там, като се представят за лекари, полицаи и дори прокурори. Арестуваните са само част от голяма мрежа за изнудване.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space