В Украйна днес е ден на траур в памет на загиналите вчера при руската атака по най-голямата детска болница в страната. Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че страната му ще отвърне на удара, а Съветът за сигурност на ООН ще заседава извънредно по искане на Украйна, предава БНР.

При вчерашния масиран ракетен обстрел срещу цивилни обекти в пет украински града загинаха най-малко 40 души, а над 170 бяха ранени. В най-смъртоносната вълна от въздушни удари от месеци насам беше разрушена най-голямата детска болница в Украйна. Руска крилата ракета „Кинжал“ е поразила интензивното, хирургическото и онкологичното отделение. Световната общност осъди остро нападението, а Кремъл заяви, че пораженията са предизвикани от украинската противовъздушна отбрана.

Американският президент Джо Байдън нарече смъртоносните руски ракетни удари по главната детска болница в Киев „ужасяващо напомняне за жестокостта на Русия“. И добави, че Вашингтон и съюзниците му от НАТО ще обявят тази седмица нови мерки за укрепване на противовъздушната отбрана на Украйна.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space