Израелската армия заяви, че е атакувала с въздушни удари няколко палестински бойци, които се криели в училище в Газа, предаде ДПА.

Армията използвала прецизни боеприпаси, за да избегне цивилни жертви, докато атакувала групата бойци, укриващи се в сградата в района на Нусейрат в централната част на Газа, съобщиха късно в понеделник Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ), без да дават повече подробности, предаде БТА.

Армията отново обвини двете военни групировки – „Хамас“ и Палестински ислямски джихад, че „системно нарушават хуманитарното право“, като използват „граждански обекти и населението като жив щит“.

Това се случва, след като неотдавна ЦАХАЛ заявиха, че са поразили бойци на „Хамас“ на територията на бивше училище, управлявано от Агенцията на ООН за подпомагане и работа с палестинските бежанци. Според „Хамас“ тогава са били убити 16 души.

banner

Според армията бойците са използвали училището като оперативна база за нападения срещу израелските военни, като се подчертава, че преди ударите са били взети мерки за намаляване на рисковете за цивилното население.

Агенция ДПА отбелязва, че не може да потвърди чрез независими източници твърденията на двете страни.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space