Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна в Брюксел в четвъртък, където планира да подпише три споразумения в областта на сигурността, сред които и едно с ЕС, предаде „Ройтерс“. „За първи път в това споразумение ще бъде вписан ангажиментът на всички 27 страни членки да предоставят на Украйна широка подкрепа, независимо от каквито и да е вътрешни институционални промени“, заяви Зеленски в Х.

Украинският президент не спомена с кого Украйна планира да сключи останалите две споразумения в областта на сигурността, освен това с ЕС. По-рано през годината Украйна сключи споразумения с 17 страни от целия свят.

Малко след като Зеленски обяви сам в социалните мрежи, че е пристигнал в Брюксел, НАТО съобщи, че украинският лидер ще се срещне с генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг по-късно през деня. Киев призовава НАТО да вземе силно решение относно сближаването с Украйна по време на срещата си на върха във Вашингтон следващия месец.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space